^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Könyvtári morzsák

A Magyar Népmese Napja alkalmából Benedek Elek meséiből hallgathattak kicsik és nagyok. Ehhez az iskolai könyvtár nyújtotta az ideális helyszínt.  A könyvtári környezetben, a könyvek között más a hangulata is az elmondott meséknek.

 A nagyobbak keresztrejtvény segítségével tudhatták meg, kire is emlékezhetünk szeptember 30-án. Persze itt sem maradhatott el a mese felolvasása. A mesehallgatás pihentető élményén túl az emlékezetüket is próbára tehették a nagyobbak. Egy totó megfejtései segítettek visszaidézni a mese eseményeit.

Mesét hallgatni jó!

A következő alkalom az Állatok Világnapja volt. Ekkor sem maradhatott el a mese, ami természetesen állatokról szólt. Utána egy állatokat ábrázoló kártyagyűjtés következett, ahol érdekes ismereteket rendszerezhettek a gyerekek kedvenceinkről. Az „állatian” kellemes délutánt a szórejtvények mellett, állathangok felismerése fűszerezte.

A foglalkozásokon egy-egy csoport tagjai vettek részt.

Végül mindenki megelégedésére, könyvtár lévén, megnézhettük, honnan kölcsönözhetjük a könyveket, ha magunk is kedvet kapnánk az olvasáshoz.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Székelyné Sáli Ilona

tanító néni

. mai.mezobereny.hu