^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kulturális Napok Megemlékezések, eredményhirdetések

  Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Az idei évben a járványügyi helyzethez igazodva, rendhagyó módon rendeztük meg ezt az eseménysorozatot. Az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról osztálykeretben történt a megemlékezés.
  Bővebben...
 • 2 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nevében szeretettel köszöntöm Önöket a 2020/2021-es tanév indulása alkalmából. Örülök annak, hogy a tanévet biztonságosan, a hagyományos oktatási keretek között kezdhettük el. Annak érdekében, hogy ezt a formát meg is őrizhessük, minden tőlünk telhetőt megteszünk a megelőzés érdekében. Ehhez kérem az Önök támogatását és együttműködését.
  Bővebben...
 • 3 FELHÍVÁS SZÉPÍRÓ VERSENYRE

  Kedves fejlesztő foglalkozásra járó tanulók!
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap

  2020.10.20-án, kedden évszaknapot szerveztünk a hagyományokhoz híven, az alsó tagozaton. Ezen a napon dalokkal, mondókákkal, versekkel, mesékkel, találós kérdésekkel, kézműves foglalkozásokkal tettük színesebbé a napunkat, az ősz jegyében. Voltak osztályok, akik sétálni mentek és megfigyelték az őszi időjárást, falevelet, terméseket gyűjtöttek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Három hetet meghaladó környezetvédelmi projekt

Szeptember 14. és október 5. között került megrendezésre iskolánk 5. d osztályában a Három hetet meghaladó környezetvédelmi projekt. 

A projekt során a gyerekek kirándultak a természetbe az egészséges életmód jegyében. A biciklitúra közben a Körös hídnál megállva Magyarország természetes vizeiről is hallhattak.  Megbeszéltük azt is, hogy honnan kerül a csapvíz a lakásunkba.

Természettudomány órán kisfilmet néztünk meg a komposztkészítésről, a szennyvíztisztításról. Beszélgettünk a biogazdálkodásról, plakátot készítettünk a vízlábnyomról.

Vizuális kultúra tantárgy keretén belül a hulladék szelektív gyűjtésével foglalkoztak a tanulók. Megvitatták az újrahasznosítás lehetőségeit. A gyerekek elmondták tapasztalataikat, az otthoni szokásaikat. Azt is megbeszélték, hogy miért van erre szükség Földünk jövője és az emberiség szempontjából. Ezután a megbeszéltekről rajzoltak szabadon választott technikával.

Történelem órán az érintetlen természet volt a téma. A gyerekek rajzokat készítettek arról, hogy az ember, hogyan élt az őskorban összhangban a természettel, majd hogyan kezdte azt meghódítani.

Testnevelés órán beszélgettek a hulladékgyűjtésről, majd szemétszedő sorversenyt rendeztek.

Matematika órán megbeszélésre került a helyes táplálkozás, az egészséges életmód. A gyerekek kördiagrammal ábrázolták, hogy milyen élelmiszerből mennyit ajánlott fogyasztani, valamint az osztály sportolásáról is készült diagramm. Közben a körző használatát is gyakorolták.

Magyar órán élővilágunk védelméről beszélgettek és ehhez kapcsolódóan meseillusztrációt készítettek.

Angol órán angol és magyar nyelvű környezetvédelmi felhívásokat tartalmazó plakátot állítottak össze a rajzaikból.

Digitális kultúra órán, a www.learning.apps.org weboldalon, tankockákat oldottak meg a tanulók. A tankockák, egészséges életmóddal kapcsolatosan interaktív feladatokat tartalmaztak.

Sajnos a projekt során most a járvány miatt üzemlátogatásokra nem került sor mégis a tanórák és a biciklitúra keretein belül sikerült a gyerekekkel megismertetni a környezetvédelem fontosságát, a környezet szennyezése és az egészség közötti kapcsolatot.

A projektet egy plakátkiállítással zártuk, amit az iskola összes tanulója megtekinthetett.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                            Károlyiné Schäfer Szilvia

                                                                                                                  projektfelelős tanár

. mai.mezobereny.hu