^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

  Az elmúlt héten rendezték meg országszerte-így iskolánkban is -a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai döntőjét. Mint mindent, ezt a versenyt is online rendezték meg. Iskolánkból évfolyamonként a 4-4 legjobb helyesíró vett részt a megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 2 Kedves Szülők! Kedves Leendő Első Osztályosok!

  Kisfilm - összeállításainkkal ízelítőt szeretnénk adni, hogyan tanulnak iskolánk alsó tagozatán a gyerekek. Változatos tanulásszervezési eljárásokkal, módszerekkel igyekszünk tanulóink számára érdekesebbé, élvezetesebbé tenni a tanulást.
  Bővebben...
 • 3 Kedves Szülők! Kedves Leendő Első Osztályosok!

  Szeretettel hív és vár a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a 2021-2022. tanévben!
  Bővebben...
 • 4 „Állt a farsangi bál…” a felső tagozaton

  Az elmúlt hetekben a felső tagozaton osztály keretben szerveződtek a farsangi mulatságok. Mindenki örült, hogy végre egy olyan eseményt rendezhetnek, ami nem a tanításról- tanulásról, hanem csak az önfeledt együttlétről szólt. Hiszen az elmúlt időszakban ilyen rendezvényben nem lehetett része az osztályoknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Karácsonyi témahét Bélmegyeren

Az év 51. hetében, a december 16-tól 20-ig tartó időszakban karácsonyi témahét volt Bélmegyeren. A tanulók e hét minden napján fejtettek rejtvényt a karácsonyi ünnepkörhöz kötődően. Rejtőzködő képeket kerestek alak-háttér megkülönböztetésére, összegyűjtötték a tanult karácsonyi dalokat, megnézték Erich Kastner regényének megfilmesített változatát, A két Lottit. A tanítási órákon felelevenítették a karácsonyi népszokásokat és hagyományokat. A legkisebbek a tanult betűkből szavakat írtak gabonaőrleménybe, számláltak hópelyheket. A nagyobbak szavakat írtak emlékezetből látott képek segítségével. A legnagyobbak fogalmaztak Karácsonyvárás címmel. Kézműves foglalkozásokon fenyő- és ablakdíszek készültek különféle technikával: hajtogattak angyalt, nyírtak hópehely balerinát, sordíszt, festettek és ragasztottak fenyődíszt. Mindezt vidám hangulatban, karácsonyi dallamok kíséretében tették.

A témahetet a 4. adventi gyertya meggyújtásával és a fenyőfa alatt talált ajándékok bontogatásával zárták. Az öröm határtalan volt, hiszen minden kisgyerek egy-egy lego készletet kapott.

Kívánunk Mindannyiunknak áldott karácsonyt, szeretetteljes, meghitt ünnepeket és békés, boldog, reményeinket valóra váltó új esztendőt!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu