^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A víz világnapja (2021. március 22.)

Víz nélkül elképzelhetetlen az élet a Földön, ugyanúgy szükségünk van rá, mint a friss, tiszta levegőre. Sok ember számára természetes az, hogy tiszta ivóvízhez jut nap, mint nap, azonban sok olyan terület van bolygónkon, ahol több órás gyalogutat kell megtenniük az embereknek azért, hogy megfelelő minőségű ivóvízhez juthassanak.

Antoine de Saint-Exupéry lényegre törő megfogalmazása ma is aktuális a víz életünkben betöltött szerepéről: „Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

Ebből az alkalomból fél órás online foglalkozásra került sor az iskola 2. c osztályos diákjaival, akik közül néhányan az iskola ÖKOmanó szakkörének is tagjai. A foglalkozás keretén belül meseolvasásra és kötetlen beszélgetésre került sor a víz mindennapokban betöltött szerepéről, a takarékos vízhasználatról és a víz körforgásáról. A témával kapcsolatban csodálatos alkotások születtek.

Kecskeméti Ildikó

Rácz Patrik

 

Plavecz Levente Zoltán

 

Kovács Janka

 

Balogh Rubina Florentina