^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A víz világnapja (2021. március 22.)

Víz nélkül elképzelhetetlen az élet a Földön, ugyanúgy szükségünk van rá, mint a friss, tiszta levegőre. Sok ember számára természetes az, hogy tiszta ivóvízhez jut nap, mint nap, azonban sok olyan terület van bolygónkon, ahol több órás gyalogutat kell megtenniük az embereknek azért, hogy megfelelő minőségű ivóvízhez juthassanak.

Antoine de Saint-Exupéry lényegre törő megfogalmazása ma is aktuális a víz életünkben betöltött szerepéről: „Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

Ebből az alkalomból fél órás online foglalkozásra került sor az iskola 2. c osztályos diákjaival, akik közül néhányan az iskola ÖKOmanó szakkörének is tagjai. A foglalkozás keretén belül meseolvasásra és kötetlen beszélgetésre került sor a víz mindennapokban betöltött szerepéről, a takarékos vízhasználatról és a víz körforgásáról. A témával kapcsolatban csodálatos alkotások születtek.

Kecskeméti Ildikó

Rácz Patrik

 

Plavecz Levente Zoltán

 

Kovács Janka

 

Balogh Rubina Florentina