^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Régiós versenyen vettek részt a kajakosok

  2021. június 4-én került megrendezésre a Gyulay Zsolt Regionális Kupa, Sukorón. Az idei évben egy új versenyt iktatott be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amelyben a régiókon belül versenyezhetnek a gyerekek, majd június végén a régiók a Magyar Kupán mérhetik össze erejüket.
  Bővebben...
 • 2 Kirándulás a Haluska Ház-ban

  A 2. c osztály diákjai a Frankó Tanya - Haluska Ház-ba tettek látogatást, ahol megismerkedtek a régmúlt idők használati eszközeivel, valamint a haluska készítésének fortélyaival is. Hagyományos tanyai életvitellel ismerkedtek. Megtanulták, hogy hogyan készült a vályog, hogyan mosták a ruhákat, milyen ruházatuk volt az embereknek.
  Bővebben...
 • 3 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2021

  Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztere Német László-díjat adományozott a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusának, Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnesnek. Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnes 1960. június 3-án született Békéscsabán.
  Bővebben...
 • 4 Így készül a kókuszgolyó matematika órán a 2.c osztályban

  Mindig arra törekszünk, hogy élményközpontú és gyakorlatias ismeretekhez jussanak a gyerekek az iskolában. Így volt ez most is. A mérések témaköréhez kapcsolódóan kókuszgolyót készítettünk. Ebben a tanórában jelen volt a magyar nyelv és irodalom, a matematika, az etika/ hit-és erkölcstan és a környezetismeret is.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Hungarikum verseny országos döntőjében a 7.c osztály Berényi Bocskorosok csapata

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, és a Hungarikum Bizottság támogatásával – ebben a tanévben újra meghirdette szellemi vetélkedőjét, a Hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

A játékos vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok jelentkezhettek. Egy csapat maximum három diákból és egy felkészítő tanárból áll.

A 7.c osztály tanulói nagy lelkesedéssel tekintettek a felhívásra, és három csapatot is beneveztek a versenyre. Ancsinné Francziszky Klára tanárnő vezette és segítette a Mezőberényi Virágszálak nevű csapatot, amelyben három lány -Gál Zsanett, Kruzics Brigitta, és Török Maja- versenyzett.

A Berényi Betyárok nevű csapatot Cselei Anita tanárnő segítette. Itt versenyzett Eszenyi Bence, Seres Gyula, és Szabó Ferenc tanulók.

Míg a Berényi Bocskorosok csapatát Egyed András, és Vincze Levente alkotta, akinek a segítője Tóth Olivér osztályfőnök volt. Ez utóbbi csapathoz csatlakozott az országos elődöntőben, és döntőben Szabó Ferenc.

A verseny egy online totóval kezdődött, amelyben a 76 különböző Hungarikumra, valamint a Magyar Nemzeti Értéktárba vett szokások, helyek, események stb. eredetére, milyenségére, történetére, helyére, jelentőségére kérdezett rá.

A második fordulóban egyrészt folytatódott az elméleti feladat. Másrészt kiegészült egy PowerPoint bemutató készítéssel, amelyben egy szabadon választott település „értékeit” kellett bemutatniuk a csapatoknak. A lányok (Virágszálak) csapata Békéscsabát, a Berényi Betyárok Szegedet, míg a Bocskorosok csapat pedig Mezőberényt mutatta be.

Az országos elődöntőbe minden évfolyamon 24 csapat jutott be. A 7.c osztály három csapatából a Berényi Bocskorosok a 7. helyen jutottak be az országos elődöntőbe, ahol új kihívás várt a gyerekekre.

A versenykiírás szerint ez a forduló már a Lakiteleki Főiskolán zajlott volna, de a vírushelyzet az online térbe terelte a versenyt. Ismételten egy PPT bemutatóval kellett készülnünk, amelyben egy választott Hungarikumot kellett a megadott irányelvek alapján bemutatni. A Bocskorosok a Csabai kolbászt választották, amely bemutató olyan jól sikerült, hogy az a 12 csapatos döntőbe juttatta a fiúkat. Akik a ponttáblázaton egy kicsit előre is léptek, és jelenleg három ponttal lemaradva az első helyezett, és egy ponttal a második helyezett mögött állnak.

A verseny, záró szakaszában -az országos döntőben- új feladatot, és egyben kihívást kapott a csapat, amelyben megpróbál minél jobb teljesítményt nyújtani.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Tóth Olivér osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu