^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Fenntarthatósági témahét – osztályfőnöki órán

Az osztályfőnöki órák környezeti nevelés célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése, a természetet, az épített és társadalmi környezetet, az embert tisztelő szokásrendszer érzelmi, értelmi, esztétikai és erkölcsi megalapozása. 

Sajnos a helyzetre tekintettel nem tudták az osztályok a hagyományos keretek között a különböző feladatoknak eleget tenni, ezért online formában próbáltak hangsúlyt fektetni a fenntarthatósági témahétre. Osztályfőnöki órán kiemelt hangsúlyt fektetett több osztály a balesetek megelőzésére, az egészségvédelemre. Beszélgettek róla, példákat hoztak fel a mindennapi életükből. Feladatokat oldottak meg játékos formában.

https://www.okosdoboz.hu/gyakorlas/osszes-osztaly/egeszsegneveles/osszes-temakor

Több esetben vitaindítónak filmet illetve videót néztek meg az osztályok. Például:

https://www.youtube.com/watch?v=5W-zPqrGQWA

Beszélgettek a globális felmelegedésről, hulladékszennyezésről, klímaváltozásról. Fenntartható közlekedésről a diákok a közlekedés történetén keresztül ismerkedtek meg a környezetkímélő közlekedési eszközökkel és a közlekedési módok fenntarthatóbb megoldásaival.

Több osztály a nyitórendezvény felvételét nézte meg és utána lehetőséget kaptak a tanulók véleményük kifejtésére.

https://videa.hu/videok/fenntarthatosagi-temahet/emberek-vlogok/elnoki-tanora-2021.-az-erdo-mint-okoszisztema-BnWleYQMYItgZ62i Áder János köztársasági elnök videó-előadása

A 6. c osztály A méhecskék csodálatos világa c. kisfilmet érdeklődően figyelték https://www.youtube.com/watch?v=u6HjlcdNRBo, majd beszélgettek arról , hogy  miért elengedhetetlen a szerepük.

Több érdekességet is hallhattak, pl. azt, „ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.”

Feladatot is oldottak meg:

A méh kevesebb, mint 40 napig él, legalább 1000 virágot látogat meg, és kevesebbet termel, mint egy teáskanál méz. Nekünk csak egy teáskanál méz, de a méhecske számára egy élet!!!

1 kg méz = kb.7 millió virágnektár = kb.10.000 óra repülés

A: Hány virágot kell meglátogatni a méheknek 1 kg akácméz elkészítéséhez?

B: Kb. 1,5 millió virágot.

Mások bekapcsolódtak az országos online órák programjába és  megnézték   Dr Jane Godall tanóráját.

A https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/online-tanorak közül választották A Mobil-élet óratervet, ami alapján feladatokat oldottak meg. Azért választották ezt, mert az online oktatás alatt nagyon sokan mobiltelefonnal tanulnak. Beszélgettek: a mobiltelefonok megjelenéséről, a fő és a mellékes felhasználási módokról, a telefonok összetevőiről, mi történik a régi telefonokkal, mobil telefonok a szelektív hulladékgyűjtésben, az újrahasznosítás lehetőségeiről.

Volt osztály, ahol még a lelkigondozásra is figyeltek, és újságpapírból kivágott betűkből motivációs mondatokat raktak össze.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!  

Csibor Lászlóné

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu