^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Idegen nyelvi verseny Füzesgyarmaton

    évfolyamról 2-2 angol és 2-2 német nyelvet tanuló diák mérettette meg magát. A diákoknak négy részből álló feladatlapot kellett kitölteni, amelyben hallásértés, olvasásértés, nyelvtani és játékos feladatok kaptak helyet.
    Bővebben...
  • 2 Március 15-i megemlékezés

    Iskolánk tanulói március 14-én ünnepelték az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóját. Évtizedek óta emlékezünk 1848. március 15-re. Tesszük ezt azért, mert hiszünk abban, hogy fontos szem előtt tartani a múltat, és érdemes fenntartani a magyar nemzet nevét, nyelvét és helyét a világban. Megemlékezünk Petőfiről, Irinyiről, Jókairól, Batthyányról, Vasváriról, Kossuthról, Klapkáról, Bemről…
    Bővebben...
  • 3 A víz világnapja

    Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek. A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is. Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.
    Bővebben...
  • 4 Szépíró verseny

    2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

A Fenntarthatósági témahét – osztályfőnöki órán

Az osztályfőnöki órák környezeti nevelés célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése, a természetet, az épített és társadalmi környezetet, az embert tisztelő szokásrendszer érzelmi, értelmi, esztétikai és erkölcsi megalapozása. 

Sajnos a helyzetre tekintettel nem tudták az osztályok a hagyományos keretek között a különböző feladatoknak eleget tenni, ezért online formában próbáltak hangsúlyt fektetni a fenntarthatósági témahétre. Osztályfőnöki órán kiemelt hangsúlyt fektetett több osztály a balesetek megelőzésére, az egészségvédelemre. Beszélgettek róla, példákat hoztak fel a mindennapi életükből. Feladatokat oldottak meg játékos formában.

https://www.okosdoboz.hu/gyakorlas/osszes-osztaly/egeszsegneveles/osszes-temakor

Több esetben vitaindítónak filmet illetve videót néztek meg az osztályok. Például:

https://www.youtube.com/watch?v=5W-zPqrGQWA

Beszélgettek a globális felmelegedésről, hulladékszennyezésről, klímaváltozásról. Fenntartható közlekedésről a diákok a közlekedés történetén keresztül ismerkedtek meg a környezetkímélő közlekedési eszközökkel és a közlekedési módok fenntarthatóbb megoldásaival.

Több osztály a nyitórendezvény felvételét nézte meg és utána lehetőséget kaptak a tanulók véleményük kifejtésére.

https://videa.hu/videok/fenntarthatosagi-temahet/emberek-vlogok/elnoki-tanora-2021.-az-erdo-mint-okoszisztema-BnWleYQMYItgZ62i Áder János köztársasági elnök videó-előadása

A 6. c osztály A méhecskék csodálatos világa c. kisfilmet érdeklődően figyelték https://www.youtube.com/watch?v=u6HjlcdNRBo, majd beszélgettek arról , hogy  miért elengedhetetlen a szerepük.

Több érdekességet is hallhattak, pl. azt, „ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.”

Feladatot is oldottak meg:

A méh kevesebb, mint 40 napig él, legalább 1000 virágot látogat meg, és kevesebbet termel, mint egy teáskanál méz. Nekünk csak egy teáskanál méz, de a méhecske számára egy élet!!!

1 kg méz = kb.7 millió virágnektár = kb.10.000 óra repülés

A: Hány virágot kell meglátogatni a méheknek 1 kg akácméz elkészítéséhez?

B: Kb. 1,5 millió virágot.

Mások bekapcsolódtak az országos online órák programjába és  megnézték   Dr Jane Godall tanóráját.

A https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/online-tanorak közül választották A Mobil-élet óratervet, ami alapján feladatokat oldottak meg. Azért választották ezt, mert az online oktatás alatt nagyon sokan mobiltelefonnal tanulnak. Beszélgettek: a mobiltelefonok megjelenéséről, a fő és a mellékes felhasználási módokról, a telefonok összetevőiről, mi történik a régi telefonokkal, mobil telefonok a szelektív hulladékgyűjtésben, az újrahasznosítás lehetőségeiről.

Volt osztály, ahol még a lelkigondozásra is figyeltek, és újságpapírból kivágott betűkből motivációs mondatokat raktak össze.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!  

Csibor Lászlóné

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu