^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ÖKOISKOLA LETTÜNK!

  A 2021. évben benyújtott Ökoiskola cím pályázatunkat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta, így intézményünk elnyerte az Ökoiskola címet, melynek használatára 2021. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig leszünk jogosultak.
  Bővebben...
 • 2 "SZAKMAKÓSTOLÓ" nyári pályaorientációs programhét

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "SZAKMAKÓSTOLÓ" nyári pályaorientációs programot szervez az agrárszakképzések iránt érdeklődő (jelenleg 5.-6.-7. osztályos) diákok számára.
  Bővebben...
 • 3 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2021

  Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztere Német László-díjat adományozott a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusának, Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnesnek. Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnes 1960. június 3-án született Békéscsabán.
  Bővebben...
 • 4 Versenyeredmények 2020-2021. tanév

  Versenyeredmények 2020-2021. tanév
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Így készül a kókuszgolyó matematika órán a 2.c osztályban

Mindig arra törekszünk, hogy élményközpontú és gyakorlatias ismeretekhez jussanak a gyerekek az iskolában. Így volt ez most is. A mérések témaköréhez kapcsolódóan kókuszgolyót készítettünk. Ebben a tanórában jelen volt a magyar nyelv és irodalom, a matematika, az etika/ hit-és erkölcstan és a környezetismeret is.

Miután leírtuk a receptet, elkezdtünk csoportonként méricskélni. Átváltásokat is végeztünk a mérleghez igazodva. A gyerekek kaptak egy darab tésztát, amiből golyókat formáltak, majd meghempergették azokat a kókuszreszelékben. A saját készítésű finomságot örömmel fogyasztottuk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kecskeméti Ildikó

Geréd Erzsébet

. mai.mezobereny.hu