^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ÖKOISKOLA LETTÜNK!

  A 2021. évben benyújtott Ökoiskola cím pályázatunkat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta, így intézményünk elnyerte az Ökoiskola címet, melynek használatára 2021. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig leszünk jogosultak.
  Bővebben...
 • 2 "SZAKMAKÓSTOLÓ" nyári pályaorientációs programhét

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "SZAKMAKÓSTOLÓ" nyári pályaorientációs programot szervez az agrárszakképzések iránt érdeklődő (jelenleg 5.-6.-7. osztályos) diákok számára.
  Bővebben...
 • 3 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2021

  Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztere Német László-díjat adományozott a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusának, Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnesnek. Dr. Zubereczné Miklya Ibolya Ágnes 1960. június 3-án született Békéscsabán.
  Bővebben...
 • 4 Versenyeredmények 2020-2021. tanév

  Versenyeredmények 2020-2021. tanév
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás  a Haluska Ház-ban

A  2. c osztály diákjai a Frankó Tanya - Haluska Ház-ba tettek látogatást, ahol megismerkedtek a régmúlt idők használati eszközeivel, valamint a haluska készítésének fortélyaival is. 

Hagyományos tanyai életvitellel ismerkedtek. Megtanulták, hogy hogyan készült a vályog, hogyan mosták a ruhákat, milyen ruházatuk volt az embereknek. Mivel fűtöttek, milyen ételeket ettek, milyen állatokat tenyésztettek, milyen növényeket termesztettek. Az önellátás fogalmával is megismerkedtek a gyakorlati útmutatások alkalmával.

Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva tértünk haza.

A gyerekek az általuk készített haluskát lelkesen vitték haza és vacsorára (szülői segítséggel) megfőzték, ízesítették.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kecskeméti Ildikó

. mai.mezobereny.hu