^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szilvalekvár és a hagyományok

A tanórán kívüli, de mégis a tanórához kapcsolódó programok változatossá teszik az iskolai munkát. Így év elején, amikor a hosszú vakációról visszatérünk, jól esik egy kicsit együtt lenni, közösen új élményeket átélni. A 8.a osztály, ahol német nemzetiségi oktatás folyik, melynek fontos része a német kultúra ápolása, a hagyományok őrzése, ellátogatott a Német Közösségi Házba. A látogatás több szempontból is érdekes volt számunkra, hiszen az augusztus 20-án átadott nemzetiségi szobában végre megelevenedett az elmúlt évek tananyaga, többek között bútorokat, használati tárgyakat,  fényképeket,  népviseletet csodálhattunk meg az autentikusan berendezett helyiségben.

A hagyományok ápolása fontos, hiszen értéket teremt, keretet, tartást ad, és az elmúlt években egyre inkább visszavágyunk egy letisztultabb, természetesebb világba, ahol  a környezetünkre is odafigyelünk. Így örömmel néztük és hallgattuk meg, hogyan kell szikvalekvárt főzni, megkavartuk a nagy üstben fortyogó színes masszát. Sajnos nem kóstoltuk meg, mert ki gondolta volna, hogy 8 óra hosszáig kell kevergetni, mire a szilvából lekvár lesz. Na de majd egyszer mi is kipróbáljuk, hiszen mennyivel jobb érzés a saját magunk által készített ételeket enni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

8.a és Kocsorné Kovács Bernadett

. mai.mezobereny.hu