^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szilvalekvár és a hagyományok

A tanórán kívüli, de mégis a tanórához kapcsolódó programok változatossá teszik az iskolai munkát. Így év elején, amikor a hosszú vakációról visszatérünk, jól esik egy kicsit együtt lenni, közösen új élményeket átélni. A 8.a osztály, ahol német nemzetiségi oktatás folyik, melynek fontos része a német kultúra ápolása, a hagyományok őrzése, ellátogatott a Német Közösségi Házba. A látogatás több szempontból is érdekes volt számunkra, hiszen az augusztus 20-án átadott nemzetiségi szobában végre megelevenedett az elmúlt évek tananyaga, többek között bútorokat, használati tárgyakat,  fényképeket,  népviseletet csodálhattunk meg az autentikusan berendezett helyiségben.

A hagyományok ápolása fontos, hiszen értéket teremt, keretet, tartást ad, és az elmúlt években egyre inkább visszavágyunk egy letisztultabb, természetesebb világba, ahol  a környezetünkre is odafigyelünk. Így örömmel néztük és hallgattuk meg, hogyan kell szikvalekvárt főzni, megkavartuk a nagy üstben fortyogó színes masszát. Sajnos nem kóstoltuk meg, mert ki gondolta volna, hogy 8 óra hosszáig kell kevergetni, mire a szilvából lekvár lesz. Na de majd egyszer mi is kipróbáljuk, hiszen mennyivel jobb érzés a saját magunk által készített ételeket enni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

8.a és Kocsorné Kovács Bernadett

. mai.mezobereny.hu