^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Boldogságóra

  Iskolánk 5.a osztályában 2023. szeptember 21-én a Hála Világnapján és szeptember 25-én tartottuk meg a 2023-2024-es tanév első boldogság óráit, melynek témája a HÁLA volt. Első napon áttekintettük érzelmeink skáláját. Nagy örömömre a gyerekek többsége a boldogság, magabiztosság, nagyrabecsülés, hála, szenvedély, örömteli várakozás, remény érzésével érkezett aznap az iskolába és csak páran éreztek unalmat és kétséget.
  Bővebben...
 • 2 A zene világnapja október 1.

  Október 2-án a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium alsó tagozatán emlékeztünk meg a világnapról. Reggel az Énekkar vezetésével közös énekléssel indítottuk a napot, „A zene az kell” című dallal, a Valahol Európában musical nagy slágerével. Az uzsonnaszünetben az iskolarádión keresztül a Média szakkörre járó tanulók műsorát hallgathattuk meg a zene világnapjának eredetéről, a zene jótékony hatásairól és fontosságáról a hétköznapokban is.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  A 3. a osztály termésből őszi asztali díszt készített. Kukoricát csuhéztak, morzsoltak, beszélgettek, képeket néztek a régi csuhéból és kukorica csutkából készült játékokról. Majd madárijesztőt készítettek. A 3. c-sek Csanádi Imre Őszköszöntője után beszélgettek az időjárásról. Ehhez kapcsolódva készítették el az esernyőre hulló falevél képet.
  Bővebben...
 • 4 Európai Diáksport Napja

  2023. szeptember 29-én került megrendezésre a magyar kezdeményezésből Európa kiemelt sporteseményévé vált program, az Európai Diáksport Napja. Ehhez a programhoz iskolánk idén is csatlakozott. Ráadásul ennek a sportnapnak a megszervezése az Aktív Iskola projectünk egyik kiemelt rendezvénye is. Az Európai Diáksport Napja kiemelt célkitűzése, hogy ezen a napon a diákok legalább két órát mozogjanak, és fussanak 2023 métert!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szilvalekvár és a hagyományok

A tanórán kívüli, de mégis a tanórához kapcsolódó programok változatossá teszik az iskolai munkát. Így év elején, amikor a hosszú vakációról visszatérünk, jól esik egy kicsit együtt lenni, közösen új élményeket átélni. A 8.a osztály, ahol német nemzetiségi oktatás folyik, melynek fontos része a német kultúra ápolása, a hagyományok őrzése, ellátogatott a Német Közösségi Házba. A látogatás több szempontból is érdekes volt számunkra, hiszen az augusztus 20-án átadott nemzetiségi szobában végre megelevenedett az elmúlt évek tananyaga, többek között bútorokat, használati tárgyakat,  fényképeket,  népviseletet csodálhattunk meg az autentikusan berendezett helyiségben.

A hagyományok ápolása fontos, hiszen értéket teremt, keretet, tartást ad, és az elmúlt években egyre inkább visszavágyunk egy letisztultabb, természetesebb világba, ahol  a környezetünkre is odafigyelünk. Így örömmel néztük és hallgattuk meg, hogyan kell szikvalekvárt főzni, megkavartuk a nagy üstben fortyogó színes masszát. Sajnos nem kóstoltuk meg, mert ki gondolta volna, hogy 8 óra hosszáig kell kevergetni, mire a szilvából lekvár lesz. Na de majd egyszer mi is kipróbáljuk, hiszen mennyivel jobb érzés a saját magunk által készített ételeket enni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

8.a és Kocsorné Kovács Bernadett

. mai.mezobereny.hu