^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Szakképzési fesztivál

  Intézményünk 7.a, 7.c, 8.a és 8.c osztályos tanulói közül ötvenen 2021. október 20-án a Gál Ferenc Egyetem Technikum és Szakképző Iskola által szervezett Szakképzési fesztiválján vettek részt. A gyermekek pályaválasztását elősegítő rendezvényen tájékoztatást kaptak az induló képzésekről, betekintést nyertek az iskola életébe, mindennapjaikba.
  Bővebben...
 • 2 Ősz évszaknap

  2021. október 20-án az alsó tagozatos tanulók nagy örömére megrendeztük az ősz évszaknapot, amely az Évszaknapok című bázisintézményi jó gyakorlataink egyik témanapja. A megnyitóra a sportcsarnokban gyülekeztek az osztályok. Évfolyamonként az évszakokra jellemző színekbe öltöztek a gyerekek és a tanító nénik. Közösen énekeltük A négy vándor jár körbe, körbe című dalt, s közben az osztályok egymáshoz csatlakozva jelenítették meg az évszakok vándorlását.
  Bővebben...
 • 3 Pályaorientációs nap a suliban

  Intézményünkben 2021. október 19-én ismét lehetőség nyílt a Pályaorientációs nap megszervezésére az 1-8. évfolyamon. Az egésznapos rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, mert a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja életüket. A gyerekek érdeklődését változatos programok keltették fel egy-egy foglalkozás, szakma iránt.
  Bővebben...
 • 4 Futóink a diákolimpiai döntőben

  A mezei futóverseny Orosházán rendezett Diákolimpia Megyei Döntőjében IV. korcsoportos fiú csapatunk a 2. helyen végzett és bejutott a tavasszal rendezendő országos döntőbe.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A hagyomány folytatódik – papírgyűjtés az iskolánkban

A Diákönkormányzat a Három hetet meghaladó Környezetvédelmi projekt keretében szervezte meg a hagyományos iskolai papírgyűjtést. Hagyományos programunkkal évről évre megmutatjuk, szervezetten, hogyan tudunk tenni Földünkért, hogyan tudjuk támogatni tisztaságát és fenntarthatóságát.

Az alsó és felső tagozatos tanulók nagy lelkesedéssel vettek részt a programon mindkét délután. A tanulók kocsikon, kerékpárokon, illetve szüleik segítségével különböző járművekkel hozták az összegyűjtött kartont és az újságpapírokat.

Nagyon sok szülő is segítette a gyermekek munkáját, nekik külön köszönjük a közreműködésüket!

Szerda és csütörtök délután közel 38 000 kg papírhulladékot gyűjtöttek össze. Ez a tetemes mennyiségű hulladék majd újra hasznosításra kerül, amellyel közel 650 fa életét mentettük meg. A környezetvédelem, az újrahasznosítás, a szelektívgyűjtés mindannyiunk érdeke!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csibor Lászlóné

DÖK segítő pedagógus

. mai.mezobereny.hu