^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Medve Matek a szabadban

2021. szeptember 25-én, kellemes őszi időben iskolánk kilenc tanulója a Medve Matek szabadtéri verseny új formációjú, GO pályáját próbálhatta ki Békéscsabán.

A három fős csapatok a Széchenyi Ligetben, állomások között, okostelefonnal, az azon megjelenő térképpel vándoroltak. A különböző állomásokon a telefonra érkező feladatot kellett megoldani, majd a megoldást a következő helyszínen a telefonok segítségével beküldeni. A megoldást a rendszer kiértékelte, újabb feladatot adott és a megoldás helyességétől függően egy újabb állomásra küldte a gyerekeket. A cél a versenyidő alatt a legtöbb feladat helyes megoldása, és ezzel a lehető legtöbb pont szerzése volt.

A gyerekek nagyon élvezték a csapatmunkát, a kihívást jelentő feladatokat, a szabadban való időtöltést. Elmondásuk szerint a logikus gondolkodás, matematikai tudás mellett nagy szükségük volt földrajzi tudásra, szövegértésre. Ezen kívül nemcsak szellemi torna volt számukra a délután, hiszen 12-13 000 lépést tettek meg fejenként a verseny 3 órás ideje alatt. Ezzel a verseny a tanulók egészséges, mozgást szerető életmódra neveléséhez is nagyban hozzájárult.

A csapatok tagjai és eredményei:

Medvebocs kategória:    Eszenyi Gergő Noel, Miklovicz Áron, Molnár Boglárka

ezüstmedve rang

Berczi Emília, Berner Sára, Machó Hanna Réka

ezüstmedve rang

Kismedve kategória:      Győri Adrienn, Gál Zsanett, Kotroczó Zsófia

bronzmedve rang

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Károlyiné Schäfer Szilvia

. mai.mezobereny.hu