^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Erdő témahét Bélmegyeren

„A természet üres tarisznyával gyakran elenged, de üres szívvel soha”

A bélmegyeri telephelyen szeptember 20-tól 24-ig terjedő időszak „Az erdő” témahét jegyében telt. Az alsó tagozatos gyerekek évfolyamuknak megfelelő feladatmegoldásokban ügyeskedtek. A ligetben sétálva gyűjtöttük az őszi terméseket, hallgattuk a madarak hangját, a levelek hullását és a csendet. Csipkebogyó, galagonya, kökény, gesztenye, makk, mogyoró felhasználásával relációkat készítettünk, számfeladatokat írtunk. A terméseket növekvő és csökkenő sorba állítottuk, formaritmust alkottunk. A kiránduláskor magunkkal vitt hátizsákokat nagyságuk és tömegük alapján állítottuk sorba. Megbecsültük a növények magasságát és vastagságát. Gesztenyére írt betűk felhasználásával értelmes szavakat gyűjtöttünk és írtunk. Erdei növényeket, gombákat és állatokat színeztünk, melyeket csoportosítottunk. Az állatok képeit az erdő szintjei szerint rendeztük. Megtanultuk az Őzláb, csiperke című gyermekdalt. Erdőről szóló dalokat énekeltünk. Minden kisdiák meghajtogatta a saját levélrózsáját, melyből megalkottuk osztályunk levélrózsa csokrát. A száraz levelekből levélkoszorút fűztünk. Megismertük és játszottuk a „Hangyaboly” játékot.

A változatos tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek ismeretei az erdőről gazdagodhassanak. Csak az erdőt szerető ember képes a természettel harmóniában élni.

„A természet üres tarisznyával gyakran elenged, de üres szívvel soha.” /Fekete István/

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                              Simon Anna

 

. mai.mezobereny.hu