^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Erdő témahét Bélmegyeren

„A természet üres tarisznyával gyakran elenged, de üres szívvel soha”

A bélmegyeri telephelyen szeptember 20-tól 24-ig terjedő időszak „Az erdő” témahét jegyében telt. Az alsó tagozatos gyerekek évfolyamuknak megfelelő feladatmegoldásokban ügyeskedtek. A ligetben sétálva gyűjtöttük az őszi terméseket, hallgattuk a madarak hangját, a levelek hullását és a csendet. Csipkebogyó, galagonya, kökény, gesztenye, makk, mogyoró felhasználásával relációkat készítettünk, számfeladatokat írtunk. A terméseket növekvő és csökkenő sorba állítottuk, formaritmust alkottunk. A kiránduláskor magunkkal vitt hátizsákokat nagyságuk és tömegük alapján állítottuk sorba. Megbecsültük a növények magasságát és vastagságát. Gesztenyére írt betűk felhasználásával értelmes szavakat gyűjtöttünk és írtunk. Erdei növényeket, gombákat és állatokat színeztünk, melyeket csoportosítottunk. Az állatok képeit az erdő szintjei szerint rendeztük. Megtanultuk az Őzláb, csiperke című gyermekdalt. Erdőről szóló dalokat énekeltünk. Minden kisdiák meghajtogatta a saját levélrózsáját, melyből megalkottuk osztályunk levélrózsa csokrát. A száraz levelekből levélkoszorút fűztünk. Megismertük és játszottuk a „Hangyaboly” játékot.

A változatos tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy a gyerekek ismeretei az erdőről gazdagodhassanak. Csak az erdőt szerető ember képes a természettel harmóniában élni.

„A természet üres tarisznyával gyakran elenged, de üres szívvel soha.” /Fekete István/

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                              Simon Anna

 

. mai.mezobereny.hu