^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás Szarvasra

Szeptember 23-án a bélmegyeri kisiskolások tanulmányi kiránduláson vettek részt a 17 000 lakosú Szarvason. Először a Mini Magyarországot fedeztük fel. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában a történelmi Magyarország épített kincsei között sétáltunk. Hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmodell pályáján gombnyomásra indíthatóak a vonatok, hajók ringatóznak a mini Balatonon és a mini Dunán. A gyerekek önfeledten szórakoztak a varázslatos élményparkban.

Innen utunk a hajókikötőbe vitt. A Katalin nevű sétahajón 1 órán át hallgattuk a hajóskapitányt, aki megmutatta a termetes méretű mocsári ciprusokat és a kisebb-nagyobb mocsári teknősöket, Bolza Pál kastélyát, a történelmi Magyarország geometriai középpontját, a látványos Szarvasi Víziszínházat.

Ezt követően az arborétum növényritkaságait vettük szemügyre - itt-ott vastag levélszőnyegen sétálva. Az öt kertrészlet egyikében megtekinthettünk 2 emut, és a kert 40 pávája közül egyet meg is nézhettünk. 

A 2014-ben átadott Körösvölgyi Állatpark számos érdekességgel szolgált. A látott állatok közül a legkülönlegesebb a szürke farkas, az aranysakál, a jávorszarvas és a fakó keselyű volt. A megfáradt gyerekeknek a játszótér nyújtott felüdülést. Sajnos nem maradhattunk sokáig, a meglepetés még ezután következett. A város egyik cukrászdájában egy-egy szelet sütemény várta a kirándulókat.

A sok látnivaló csodálatos élményekkel gazdagított bennünket. A tartalmas és érdekes programon mindannyian jól éreztük magunkat.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                                                     Simon Anna

. mai.mezobereny.hu