^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Európai Diáksport Nap iskolánkban

2021.09.24.

A járványhelyzet miatt egy év kihagyás után a MDSZ felhívására iskolánk újból benevezett az Európai Diáksport Napra.

A sportnap a régi forgatókönyv szerint zajlott: egyetlen kötelező feladat volt mindenki számára: a 2021 m futás, amit az előre kijelölt, Liget körüli útvonalon teljesítettek a tanulók. A délelőtt második felében, az előző évekhez hasonlóan, különböző sportprogramok következtek évfolyamonként más-más helyszínen.

Felső tagozaton három lehetőség közül választhattak a tanulók: labdarúgás, kerékpártúra és váltóverseny. Labdarúgásban korosztályok szerint mérkőztek egymással lányok és fiúk, összesen 5 pályán. A játék szervezését és lebonyolítását a korosztályok testnevelői vállalták: Kecskeméti Gizella, Kajlik Péter, Tóth Olivér.

Harmati Petra és Ignácz Ágnes testnevelők irányításával változatos feladatokból összeállított váltóversenyen mérték össze erejüket a koedukált csapatok.

Akik a kerékpártúrát választották, Bálint Anna és Henger Péter volt kollégáink szervezésében, a Körös-hídig tekertek. Nagy volt az érdeklődés, a túrán több mint 50 tanuló vett részt.

Alsó tagozaton is minden résztvevő teljesítette a 2021 m futást. A korosztályok előre kialakított időrend szerint váltották egymást a Luther-téri Sportcsarnokban, ahol Zsíros Gábor és Zsíros Péter szervezésében Multisport Fesztiválon ismerkedhettek különböző sportágakkal.

Bár a nap folyamán születtek kiemelkedő eredmények, a szervezők a ezennel nem emeltek ki győzteseket, mert a sportnapot a Grassroots, vagyis a tömegsport jegyében bonyolították le, mindenki számára egyenlő esélyt és játéklehetőséget biztosítva. A rendezvény célja a játék öröme, a mindennapos testmozgás, az egészséges életmódra nevelés és a sportolás megszerettetése volt. A DSE jóvoltából minden résztvevő gyümölcs csomagot vehetett át.

A sportnap jó hangulatban, sérülésmentesen zajlott. Mindenki megtalálhatta a számára megfelelő mozgásformát, a kissé szeles idő nem jelentett akadályt. Jó hangulatban, változatos programok keretében sportolhatott iskolánk minden tanulója.

Köszönöm kollégáimnak a szervezésben és lebonyolításban végzett tevékenységét.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kajlik Péter, testnevelés munkaközösség vezető

 

. mai.mezobereny.hu