^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Európai Diáksport Nap iskolánkban

2021.09.24.

A járványhelyzet miatt egy év kihagyás után a MDSZ felhívására iskolánk újból benevezett az Európai Diáksport Napra.

A sportnap a régi forgatókönyv szerint zajlott: egyetlen kötelező feladat volt mindenki számára: a 2021 m futás, amit az előre kijelölt, Liget körüli útvonalon teljesítettek a tanulók. A délelőtt második felében, az előző évekhez hasonlóan, különböző sportprogramok következtek évfolyamonként más-más helyszínen.

Felső tagozaton három lehetőség közül választhattak a tanulók: labdarúgás, kerékpártúra és váltóverseny. Labdarúgásban korosztályok szerint mérkőztek egymással lányok és fiúk, összesen 5 pályán. A játék szervezését és lebonyolítását a korosztályok testnevelői vállalták: Kecskeméti Gizella, Kajlik Péter, Tóth Olivér.

Harmati Petra és Ignácz Ágnes testnevelők irányításával változatos feladatokból összeállított váltóversenyen mérték össze erejüket a koedukált csapatok.

Akik a kerékpártúrát választották, Bálint Anna és Henger Péter volt kollégáink szervezésében, a Körös-hídig tekertek. Nagy volt az érdeklődés, a túrán több mint 50 tanuló vett részt.

Alsó tagozaton is minden résztvevő teljesítette a 2021 m futást. A korosztályok előre kialakított időrend szerint váltották egymást a Luther-téri Sportcsarnokban, ahol Zsíros Gábor és Zsíros Péter szervezésében Multisport Fesztiválon ismerkedhettek különböző sportágakkal.

Bár a nap folyamán születtek kiemelkedő eredmények, a szervezők a ezennel nem emeltek ki győzteseket, mert a sportnapot a Grassroots, vagyis a tömegsport jegyében bonyolították le, mindenki számára egyenlő esélyt és játéklehetőséget biztosítva. A rendezvény célja a játék öröme, a mindennapos testmozgás, az egészséges életmódra nevelés és a sportolás megszerettetése volt. A DSE jóvoltából minden résztvevő gyümölcs csomagot vehetett át.

A sportnap jó hangulatban, sérülésmentesen zajlott. Mindenki megtalálhatta a számára megfelelő mozgásformát, a kissé szeles idő nem jelentett akadályt. Jó hangulatban, változatos programok keretében sportolhatott iskolánk minden tanulója.

Köszönöm kollégáimnak a szervezésben és lebonyolításban végzett tevékenységét.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kajlik Péter, testnevelés munkaközösség vezető

 

. mai.mezobereny.hu