^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Európai Diáksport Nap Bélmegyeren

2021. szeptember 24-én teljes létszámban vettünk részt Bélmegyeren is a sportnapon. Kezdetben beszélgettünk arról, hogy ki hogyan tesz, azért hogy mindennap sportoljon. Jó volt hallgatni, hogy mindegyik gyermek valamilyen módon hozzátesz ehhez. Volt, aki rollerrel érkezik az iskolába és olyan is, aki a szülei társaságában kerékpártúrákat folytat. A nap kezdetén zenés gimnasztikával melegítgettettük át izmainkat. A további részben először egy akadálypálya sikeres teljesítése volt a feladat, majd párban talicskáztunk és sánta rókáztunk. A kinti pálya körüli futást követően a „Mókusok, mókusok ki a házból!” felszólítás mellett folytatódott a sportnap. A továbbiakban, csapatban sportoltunk, megízlelve ezzel a csapatszellem, és a sportszerű játékra való törekvés fontosságát. Szerencsére a padoskiütő, a szabadulj a labdától és az udvari futballmérkőzés sem a versenyről, hanem inkább a sportolás öröméről szólt. Az egyéni készségek megcsillogtatására is szükség volt, például a faroklopó vagy a kosárra dobás és az ugrókötelezés során. A sportnapot kellemes izomlázzal és jóízű fáradtsággal zártuk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Czeglédiné Zanócz Mónika

. mai.mezobereny.hu