^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A suttogó fák között 

Az erdő témahét

„Meghallhatod, ahogy a szellő a fák között oson, és a fák suttogva beszélnek. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündér les rád. A patakot is meghalhatod, mert neked mesél csodálatos meséket az erdőről.” /Wass Albert/

A harmadik évfolyamon 2021. szeptember 20-24. között zajlott „Az erdő” témahét, mely folyamán különböző tevékenységekhez kötöttük a természet kínálta lehetőségeket.

Számláltunk gesztenyével, meseillusztrációt készítettünk Fanyar Nyanyar (Galambos Bernadett: Fanyar Nyanyar lekvárja című meséje alapján) segítségével. Nemes Nagy Ágnes: Láttam, láttam című versét nagy szeretettel tanulták a gyerekek, melyben fellelték az erdővel kapcsolatos gondolatokat is.  Ismerkedtünk az erdő szintjeinek lakóival, miközben megfigyeltük a természet átalakulását az évszaknak megfelelően.

Tanulmányoztuk az erdő állat- és növényvilágának összefüggéseit. Beszélgettünk arról, hogy bizonyos növény- és állatfajok miért az erdőket választják élőhelyüknek.

Az erdőben élő állatok hangjai különösen vonzóak voltak a gyermekek számára, valamint nagy hangsúlyt fektettünk a természet védelmével kapcsolatos tudásátadásra, melyeket gyakorlati feladatokkal is tudatosítottunk a gyermekekben.

Megfigyeltük, hogy az időjárás hogyan tudja befolyásolni az erdő közösségének az életét.

Tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ahol mind gyermek, mind pedagógus sokat gazdagodott.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kecskeméti Ildikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu