^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A suttogó fák között 

Az erdő témahét

„Meghallhatod, ahogy a szellő a fák között oson, és a fák suttogva beszélnek. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündér les rád. A patakot is meghalhatod, mert neked mesél csodálatos meséket az erdőről.” /Wass Albert/

A harmadik évfolyamon 2021. szeptember 20-24. között zajlott „Az erdő” témahét, mely folyamán különböző tevékenységekhez kötöttük a természet kínálta lehetőségeket.

Számláltunk gesztenyével, meseillusztrációt készítettünk Fanyar Nyanyar (Galambos Bernadett: Fanyar Nyanyar lekvárja című meséje alapján) segítségével. Nemes Nagy Ágnes: Láttam, láttam című versét nagy szeretettel tanulták a gyerekek, melyben fellelték az erdővel kapcsolatos gondolatokat is.  Ismerkedtünk az erdő szintjeinek lakóival, miközben megfigyeltük a természet átalakulását az évszaknak megfelelően.

Tanulmányoztuk az erdő állat- és növényvilágának összefüggéseit. Beszélgettünk arról, hogy bizonyos növény- és állatfajok miért az erdőket választják élőhelyüknek.

Az erdőben élő állatok hangjai különösen vonzóak voltak a gyermekek számára, valamint nagy hangsúlyt fektettünk a természet védelmével kapcsolatos tudásátadásra, melyeket gyakorlati feladatokkal is tudatosítottunk a gyermekekben.

Megfigyeltük, hogy az időjárás hogyan tudja befolyásolni az erdő közösségének az életét.

Tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ahol mind gyermek, mind pedagógus sokat gazdagodott.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kecskeméti Ildikó

tanító néni

. mai.mezobereny.hu