^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Társadalmi környezet témanap

Iskolánkban október 4-én az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor.

Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások.

Beszélgetőkör keretein belül családról, iskoláról, feladatainkról, napirendünkről és a munkamegosztásról volt szó. Hangsúlyozva az egymásra való odafigyelés fontosságát. Családi fotókat helyeztünk a táblára és kiemeltük a család összetartó erejét, megbeszéltük, hogy kik tartoznak bele. A gyerekek szívesen meséltek a környezetük tisztántartásáról és az általuk otthon végzett feladataikról is.

Mivel az „Állatok Világnapja” is éppen erre a napra esett, igyekeztünk összekapcsolni a nap két témáját. A tanulók behozhatták kedvenc plüssállataikat. Beszélgettünk a család és a magunk szerepéről az állattartással kapcsolatban, a házi kedvencekről, azok gondozásáról, a felelősségteljes állattartásról.

A délelőtt levezetéseként több osztályban családrajzok készültek, ahol a napi téma hatására a kis kedvencek is felkerültek a lapra.

Az alsó tagozaton a témanap eredményesnek bizonyult, a gyerekek ügyesen dolgoztak és jól érezték magukat.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Siófoki Edit

. mai.mezobereny.hu