^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Társadalmi környezet témanap

Iskolánkban október 4-én az alsó tagozat 1-2. évfolyamán „Társadalmi környezet” témanap megtartására került sor.

Az osztályokban hasonlóan és jó hangulatban teltek a tanítási óráknál kissé kötetlenebb foglalkozások.

Beszélgetőkör keretein belül családról, iskoláról, feladatainkról, napirendünkről és a munkamegosztásról volt szó. Hangsúlyozva az egymásra való odafigyelés fontosságát. Családi fotókat helyeztünk a táblára és kiemeltük a család összetartó erejét, megbeszéltük, hogy kik tartoznak bele. A gyerekek szívesen meséltek a környezetük tisztántartásáról és az általuk otthon végzett feladataikról is.

Mivel az „Állatok Világnapja” is éppen erre a napra esett, igyekeztünk összekapcsolni a nap két témáját. A tanulók behozhatták kedvenc plüssállataikat. Beszélgettünk a család és a magunk szerepéről az állattartással kapcsolatban, a házi kedvencekről, azok gondozásáról, a felelősségteljes állattartásról.

A délelőtt levezetéseként több osztályban családrajzok készültek, ahol a napi téma hatására a kis kedvencek is felkerültek a lapra.

Az alsó tagozaton a témanap eredményesnek bizonyult, a gyerekek ügyesen dolgoztak és jól érezték magukat.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Siófoki Edit

. mai.mezobereny.hu