^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyem, környezetem

„Nem ott van az otthonod, ahol ismered a fákat, hanem ott, ahol a fák ismernek téged.”

/Elli H. Radinger/

2021. szeptember 20-a és október 8-a között a lakóhelyem környezetem témájú, háromhetet meghaladó projektben vettünk részt. Egy prezentáción keresztül ismerkedtünk meg közelebbről Bélmegyerről. A gyerekek igazán jó kérdéseket tettek fel. A Bélmegyerről készült teszt során is mélyebbre ástuk az ismereteinket. Ismerőseinket kalauzoltuk el a saját házunkhoz. Néhány mondatban leírtuk a saját véleményünket a mi kis falunkról. Megszámoltuk, hány ház van az utcánkban és azt is, hogy körülbelül hány ház van a falunkban. Lerajzoltuk a saját házunkat, és a kedvenc tárgyunkat a szobánkból.

Bélmegyeri sétánk során terméseket és faleveleket gyűjtöttünk, majd ebből egy plakátot készítettek a gyerekek.

Képeket kellett a gyerekeknek összerakni, melyen Bélmegyeri épületek voltak láthatók, így például a posta, az orvosi rendelő vagy éppen a számukra olyan jól ismert iskola épülete. Megbeszéltük, hogy melyiket, hogyan hívják, és azt is, hogy hogyan írjuk helyesen. Majd, amikor bepárosították az intézmény neveket az intézményekhez betűrendbe állítottuk őket. Kiszínezték Bélmegyer címerét. Megbeszéltük, hogy mit látunk a címeren. Postás játékot játszottunk és Bélmegyeri kötődésű híres emberek nevét súgtuk egymás fülébe. Így elhangzott Ybl Miklós neve, aki 1855-1862 között épült fáspusztai Wenckheim kastélyt tervezte. A következő név, amelyről szó esett Gróf Wenckheim Fülöp volt, akié a II. világháború idejében volt a kastély. Végül pedig Bélmegyer másik büszkeségének, a Kárászi vadászkastély eredeti tulajdonosának neve, Kárász Miklós. A gyerekek ügyesen súgták egymás fülébe, és a végén tényleg ezeket a neveket hallottuk vissza. Majd a gyerekek lerajzoltak egy-egy bélmegyeri eseményt, ami velük történt.

Igazán tartalmas három hét áll mögöttünk.

„Mindannyiunkat az a hely formál, ahol felnőttünk, azok az emberek, akik szeretnek bennünket, vagy akiknek hatalma van felettünk, és azok a dolgok, amelyeket felcseperedve újra meg újra hallunk.”

/Amy Harmon/

Bízom benne, hogy mindaz, amit megtudtak lakhelyükről, formáló erőként hat rájuk, és ők maguk is értékként fognak tekinteni Bélmegyerre.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Czeglédiné Zanócz Mónika

. mai.mezobereny.hu