^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk természeti, épített és társadalmi értékei

Az idei tanév során is megrendezésre került iskolánk negyedik évfolyamán a három hetet meghaladó projekt.

A projekt során nagy hangsúlyt fektettünk városunk történelmének, jelenének, valamint nemzetiségeink kultúrájának megismerésére. Igyekeztünk diákjainknak élményalapú ismereteket nyújtani, így sokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, beszélgettünk. Tanulmányi sétáink során felkerestük lakóhelyünk intézményeit, majd ezekkel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg diákjaink: Kép felismerése, szó posta, kvíz kérdések, Mezőberényi dal éneklése. Ellátogattunk az Orlai Petrics Soma Muzeális Gyűjteménybe, ahol városunk múltjával ismerkedhettek meg a gyerekek. Régi térképeken keresgéltünk mostani utcákat, intézményeket, valamint régi népviseleteket próbálhattunk fel. Dédmamáink életébe nyerhettünk betekintést, mikor a Német Közösségi Házba látogattunk el német, valamint német népismereti órákon, ahol, a család, az elfogadás témakörét, a német Hagyományőrzők segítségével dolgozták fel a tanulók. Ennek produktuma egy zenés fotómontázs lett. A környezetismeret, vizuális kultúra, valamint technika órákon a vizek-vízpartok élővilágaival, a környezetvédelemmel, valamint a fenntarthatósággal foglalkoztunk, páros, önálló, illetve csoportfoglalkozások keretében.

A projekt témáit változatos munkaformákkal és módszerekkel, nagy lelkesedéssel dolgozták fel tanulóink, tartalmas időt töltve együtt társaikkal és tanáraikkal. Ismereteik gyarapodtak, új élményekkel gazdagodtak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Dédanyáink éltete

Cselei Anita

. mai.mezobereny.hu