^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Lakóhelyünk természeti, épített és társadalmi értékei

Az idei tanév során is megrendezésre került iskolánk negyedik évfolyamán a három hetet meghaladó projekt.

A projekt során nagy hangsúlyt fektettünk városunk történelmének, jelenének, valamint nemzetiségeink kultúrájának megismerésére. Igyekeztünk diákjainknak élményalapú ismereteket nyújtani, így sokat játszottunk, táncoltunk, énekeltünk, beszélgettünk. Tanulmányi sétáink során felkerestük lakóhelyünk intézményeit, majd ezekkel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg diákjaink: Kép felismerése, szó posta, kvíz kérdések, Mezőberényi dal éneklése. Ellátogattunk az Orlai Petrics Soma Muzeális Gyűjteménybe, ahol városunk múltjával ismerkedhettek meg a gyerekek. Régi térképeken keresgéltünk mostani utcákat, intézményeket, valamint régi népviseleteket próbálhattunk fel. Dédmamáink életébe nyerhettünk betekintést, mikor a Német Közösségi Házba látogattunk el német, valamint német népismereti órákon, ahol, a család, az elfogadás témakörét, a német Hagyományőrzők segítségével dolgozták fel a tanulók. Ennek produktuma egy zenés fotómontázs lett. A környezetismeret, vizuális kultúra, valamint technika órákon a vizek-vízpartok élővilágaival, a környezetvédelemmel, valamint a fenntarthatósággal foglalkoztunk, páros, önálló, illetve csoportfoglalkozások keretében.

A projekt témáit változatos munkaformákkal és módszerekkel, nagy lelkesedéssel dolgozták fel tanulóink, tartalmas időt töltve együtt társaikkal és tanáraikkal. Ismereteik gyarapodtak, új élményekkel gazdagodtak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Dédanyáink éltete

Cselei Anita

. mai.mezobereny.hu