^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Egy a Természettel” - Vadászati és Természeti Világkiállítás

2021. október 12-én az 5. b osztály részt vett Budapesten a Fátyol Iskolaprogram keretében a „Egy a Természettel” - Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Mivel iskolánk Ökoiskola, fontosnak tartottam, hogy részt vegyünk ezen a rangos természeti, természetvédelmi rendezvényen. A 2021-es év legnagyobb természeti kiállítása éppúgy foglalkozik a vadászattal, mint a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a fenntartható természethasználattal, vagy például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.

A gyerekek nagy izgalommal várták a tanulmányi kirándulást. Előzőekben már beszélgettük a programról, a látnivalókról. A rendezvényen szakember közreműködésével kaptunk ismereteket a látottakról. Emellett diorámák, filmek, élőállat-bemutatók, világrekord és különleges trófeák segítettek megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Az ismeretszerző körutunkat egy VR-játéktéren tett látogatással koronáztuk meg, ahol a gyerekek kicsit megpihenhettek, érdekes természetfilmeket nézhettek meg, illetve játszhattak a virtuális valóság (angol: virtual reality) szemüvegeken keresztül.

Fáradtan, de sok-sok új élménnyel és ismerettel gazdagodva tértünk haza.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ancsinné Francziszky Klára

5. b osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu