^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaválasztási vásáron jártunk

2021. 10. 14-én iskolánk nyolcadik osztályos tanulói nagyon hasznos délelőttöt töltöttek a békéscsabai Csaba Parkban megrendezett Pályaválasztási vásáron.

A rendezvényen számos iskola bemutatkozott. A gyerekek között voltak, akik céltudatosan, a már kiválasztott intézményeknél tájékozódtak, és voltak, akik minél több iskolát megismerve próbálták megtalálni azt, ahol majd a következő tanévben folytathatják a tanulmányaikat. Eleinte segítettük őket, hogy mit érdemes kérdezni az iskolákat képviselő tanároktól, diákoktól, később már tanulóink is bátrabban, önállóbban jutottak hasznos értesülésekhez.

A gyerekek játékos feladatokon keresztül is ismerkedhettek a szakmákkal, valamint kipróbálhattak számos kismesterséget. A vásár színpadán megtartott különböző előadások szakmákat, munkahelyet mutattak be. Néhány iskola a tanulók által készített étel és italkóstolót is tartott. Lehetőség volt mindezek mellett pályaorientációs-, és érdeklődés-vizsgáló kérdőívek kitöltésére is.

A diákok vidáman, élményekkel és rengeteg prospektussal tértek haza, melyeket otthon szüleikkel együtt tanulmányozhatnak. Kívánjuk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb középiskolát!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                Nyolcadikos osztályfőnökök

. mai.mezobereny.hu