^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án.

A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

A szakmai bemutatót Öreg István intézményvezető nyitotta meg, bemutatva az intézményünket. Petrovszkiné Forgó Edit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa is köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Tóth Olivér testnevelő-edző mutatta be intézményi jó gyakorlattá vált mesterprogramját. Reprezentatív előadásában egy olyan egyedi innovációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely középpontjában a játékoktatás áll. A diákok a testnevelés órákon a játékok komplex képességfejlesztő hatásának bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek. A fejlődés alátámasztása valid mérési eredmények segítségével történt. A pedagógus bemutatta a kerettantervekhez igazodó tervezési dokumentációit, a program gyakorlati megvalósulását, tematikus videofelvételekkel illusztrálva.

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a véleményezésre, szakmai beszélgetésre.

Összességében elmondható, hogy a szakmai délután jó hangulatban, sikerrel zárult.

A program sikerességét, szervezettségét, tartalmát, eredményességét a 4,99-es elégedettségi átlagmutató is bizonyítja, amely 24 résztvevő véleményét tükrözi.

Számos pozitív tapasztalatot osztottak meg a résztvevők mindkét programmal kapcsolatban.

Többen kiemelték, hogy tartalmas, gyakorlati elemekben bővelkedő előadást láttak, gazdag játékválasztékkal, ötletes, jól hasznosítható, kreatív feladatokkal.

Legtöbben Tóth Olivér testnevelő kolléga szakmai profizmusát emelték ki.

„Egy hatalmas szaktudással rendelkező, széles körű módszertani változatosságot, új tanulásszervezési eljárásokat, módszereket, munkaformákat felsorakoztató, ízig-vérig pedagógust hallgathattunk. Kiemelkedő az a pedagógiai innovativitás, mely a játékok sokaságával hozzájárul a testnevelés megszerettetéséhez, a játszva tanuláshoz, ezáltal a különböző képességek fejlesztéséhez. Egy ilyen kolléga büszkeség, a Mezőberényi Általános Iskolának.”(egy résztvevő véleménynyilvánítása)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Pálföldi Szilvia

bázisintézményi koordinátor

Ezek a visszajelzések számunkra nagyon fontosak. Megerősítenek abban, hogy jó gyakorlataink érdemesek arra, hogy az iskolán kívüli tudásmegosztás, a hálózati tanulás elemei legyenek.

. mai.mezobereny.hu