^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Sikeres szereplés a HUNGARIKUM vetélkedő országos döntőjében

  A lakiteleki Népfőiskola - a Magyar Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság - HUNGARIKUMOK, ÉRTÉKEK, KINCSEK, KÖZÖSSÉGEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN címmel hirdette meg vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. Iskolánkból a 7. a-c osztály három tanulója: Eszenyi Gergő Noel, Jenei Hunor Antal és Varga Áron, valamint osztályfőnökük Tóth Olivér alkotta Négyes HÁGO csapat jelentkezett a 2022-ben induló versenyre.
  Bővebben...
 • 2 Ezüstérmes a lány kosárlabda csapat

  A Békés Megyei Diáksport Egyesület 2023. 03.08-án, szerdán rendezte a lány kosárlabda IV. korcsoportos vármegyei döntőjét. Az eseménynek a Molnár Miklós Sportcsarnok adott otthont. Idén ebben a korosztályban 4 csapat mérette meg magát szűkebb hazánkban.
  Bővebben...
 • 3 Megemlékezés 1848. március 15-ről

  Iskolánk méltó ünnep keretében az OPSKMM színháztermében emlékezett meg ezekről a jeles eseményekről 2023. március 14-én délelőtt tanulóink és kollégáink előtt, majd 17.00 órakor a városi rendezvényen. A műsort csokorba fonva, színes, változatos előadásokkal díszítettem, ami méltó emléket állított hőseinknek.
  Bővebben...
 • 4 Három korcsoportban mérték össze tudásukat a Szépolvasó versenyen az alsó tagozatosok

  2023. február 22-én rendezte a hagyományos, Szépolvasási versenyt iskolánk a második, harmadik -és negyedik osztályos tanulók részére. A verseny célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasás, mint élmény átéreztetése, hagyományápolás.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án.

A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

A szakmai bemutatót Öreg István intézményvezető nyitotta meg, bemutatva az intézményünket. Petrovszkiné Forgó Edit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa is köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Tóth Olivér testnevelő-edző mutatta be intézményi jó gyakorlattá vált mesterprogramját. Reprezentatív előadásában egy olyan egyedi innovációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely középpontjában a játékoktatás áll. A diákok a testnevelés órákon a játékok komplex képességfejlesztő hatásának bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek. A fejlődés alátámasztása valid mérési eredmények segítségével történt. A pedagógus bemutatta a kerettantervekhez igazodó tervezési dokumentációit, a program gyakorlati megvalósulását, tematikus videofelvételekkel illusztrálva.

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a véleményezésre, szakmai beszélgetésre.

Összességében elmondható, hogy a szakmai délután jó hangulatban, sikerrel zárult.

A program sikerességét, szervezettségét, tartalmát, eredményességét a 4,99-es elégedettségi átlagmutató is bizonyítja, amely 24 résztvevő véleményét tükrözi.

Számos pozitív tapasztalatot osztottak meg a résztvevők mindkét programmal kapcsolatban.

Többen kiemelték, hogy tartalmas, gyakorlati elemekben bővelkedő előadást láttak, gazdag játékválasztékkal, ötletes, jól hasznosítható, kreatív feladatokkal.

Legtöbben Tóth Olivér testnevelő kolléga szakmai profizmusát emelték ki.

„Egy hatalmas szaktudással rendelkező, széles körű módszertani változatosságot, új tanulásszervezési eljárásokat, módszereket, munkaformákat felsorakoztató, ízig-vérig pedagógust hallgathattunk. Kiemelkedő az a pedagógiai innovativitás, mely a játékok sokaságával hozzájárul a testnevelés megszerettetéséhez, a játszva tanuláshoz, ezáltal a különböző képességek fejlesztéséhez. Egy ilyen kolléga büszkeség, a Mezőberényi Általános Iskolának.”(egy résztvevő véleménynyilvánítása)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Pálföldi Szilvia

bázisintézményi koordinátor

Ezek a visszajelzések számunkra nagyon fontosak. Megerősítenek abban, hogy jó gyakorlataink érdemesek arra, hogy az iskolán kívüli tudásmegosztás, a hálózati tanulás elemei legyenek.

. mai.mezobereny.hu