^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án.

A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

A szakmai bemutatót Öreg István intézményvezető nyitotta meg, bemutatva az intézményünket. Petrovszkiné Forgó Edit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa is köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Tóth Olivér testnevelő-edző mutatta be intézményi jó gyakorlattá vált mesterprogramját. Reprezentatív előadásában egy olyan egyedi innovációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely középpontjában a játékoktatás áll. A diákok a testnevelés órákon a játékok komplex képességfejlesztő hatásának bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek. A fejlődés alátámasztása valid mérési eredmények segítségével történt. A pedagógus bemutatta a kerettantervekhez igazodó tervezési dokumentációit, a program gyakorlati megvalósulását, tematikus videofelvételekkel illusztrálva.

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a véleményezésre, szakmai beszélgetésre.

Összességében elmondható, hogy a szakmai délután jó hangulatban, sikerrel zárult.

A program sikerességét, szervezettségét, tartalmát, eredményességét a 4,99-es elégedettségi átlagmutató is bizonyítja, amely 24 résztvevő véleményét tükrözi.

Számos pozitív tapasztalatot osztottak meg a résztvevők mindkét programmal kapcsolatban.

Többen kiemelték, hogy tartalmas, gyakorlati elemekben bővelkedő előadást láttak, gazdag játékválasztékkal, ötletes, jól hasznosítható, kreatív feladatokkal.

Legtöbben Tóth Olivér testnevelő kolléga szakmai profizmusát emelték ki.

„Egy hatalmas szaktudással rendelkező, széles körű módszertani változatosságot, új tanulásszervezési eljárásokat, módszereket, munkaformákat felsorakoztató, ízig-vérig pedagógust hallgathattunk. Kiemelkedő az a pedagógiai innovativitás, mely a játékok sokaságával hozzájárul a testnevelés megszerettetéséhez, a játszva tanuláshoz, ezáltal a különböző képességek fejlesztéséhez. Egy ilyen kolléga büszkeség, a Mezőberényi Általános Iskolának.”(egy résztvevő véleménynyilvánítása)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Pálföldi Szilvia

bázisintézményi koordinátor

Ezek a visszajelzések számunkra nagyon fontosak. Megerősítenek abban, hogy jó gyakorlataink érdemesek arra, hogy az iskolán kívüli tudásmegosztás, a hálózati tanulás elemei legyenek.

. mai.mezobereny.hu