^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án.

A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

A szakmai bemutatót Öreg István intézményvezető nyitotta meg, bemutatva az intézményünket. Petrovszkiné Forgó Edit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa is köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Tóth Olivér testnevelő-edző mutatta be intézményi jó gyakorlattá vált mesterprogramját. Reprezentatív előadásában egy olyan egyedi innovációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely középpontjában a játékoktatás áll. A diákok a testnevelés órákon a játékok komplex képességfejlesztő hatásának bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek. A fejlődés alátámasztása valid mérési eredmények segítségével történt. A pedagógus bemutatta a kerettantervekhez igazodó tervezési dokumentációit, a program gyakorlati megvalósulását, tematikus videofelvételekkel illusztrálva.

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a véleményezésre, szakmai beszélgetésre.

Összességében elmondható, hogy a szakmai délután jó hangulatban, sikerrel zárult.

A program sikerességét, szervezettségét, tartalmát, eredményességét a 4,99-es elégedettségi átlagmutató is bizonyítja, amely 24 résztvevő véleményét tükrözi.

Számos pozitív tapasztalatot osztottak meg a résztvevők mindkét programmal kapcsolatban.

Többen kiemelték, hogy tartalmas, gyakorlati elemekben bővelkedő előadást láttak, gazdag játékválasztékkal, ötletes, jól hasznosítható, kreatív feladatokkal.

Legtöbben Tóth Olivér testnevelő kolléga szakmai profizmusát emelték ki.

„Egy hatalmas szaktudással rendelkező, széles körű módszertani változatosságot, új tanulásszervezési eljárásokat, módszereket, munkaformákat felsorakoztató, ízig-vérig pedagógust hallgathattunk. Kiemelkedő az a pedagógiai innovativitás, mely a játékok sokaságával hozzájárul a testnevelés megszerettetéséhez, a játszva tanuláshoz, ezáltal a különböző képességek fejlesztéséhez. Egy ilyen kolléga büszkeség, a Mezőberényi Általános Iskolának.”(egy résztvevő véleménynyilvánítása)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Pálföldi Szilvia

bázisintézményi koordinátor

Ezek a visszajelzések számunkra nagyon fontosak. Megerősítenek abban, hogy jó gyakorlataink érdemesek arra, hogy az iskolán kívüli tudásmegosztás, a hálózati tanulás elemei legyenek.

. mai.mezobereny.hu