^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Teleki-történelemverseny

  Iskolánk két tanulója, Antóni Amira Debóra és Machó Hanna Réka 8. a-c osztályos tanulók részt vettek a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által meghirdetett XXII. Teleki-Történelemversenyen. A kori újkori magyar történelem témakörében kellett kutató munkát végezni, és többek között korabeli címert, valamint reneszánszkori szakácskönyvet készíteni.
  Bővebben...
 • 2 Iskolanyitogató a farsang jegyében

  A 2024-2025-ös tanévre tervezett beiskolázási programjaink sorát nyílt tanítási órák látogatásával egybekötött farsangi játszóházzal folytattuk. A szülőknek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy betekintést nyerjenek a 4. évfolyamon folyó tanulmányi munkákba. Közben a leendő elsős tanító néniket is jobban megismerhették.
  Bővebben...
 • 3 OKOSTANTEREM

  Iskolánk tanulói és tanárai ma, 2024. január 8-án birtokba vehették és használhatják a Tudástermet, amely a 30-as teremben került kialakításra. Az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 kódszámú, „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” elnevezésű projekt sikeresen lezárult, elkészült az „okosterem”.
  Bővebben...
 • 4 Pilotprüfung Orosházán

  A mai délelőttön hat 8.a-c osztályos diákkal Orosházán jártunk a Táncsics Mihály Gimnáziumban, ahol megtekinthettük három 7. évfolyamos tanuló próbanyelvvizsgáját „Pilotprüfung”-ját. Ez azért nagyon fontos a nyelvvizsga előtt álló tanulóknak, hogy lássák, hogyan is fog zajlani a DSD I nyelvvizsga szóbeli része.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A játék bűvöletében

Bázisintézményi bemutató

Nagy megtiszteltetésként ért minket, hogy iskolánk Játékbűvölet című bázisintézményi jó gyakorlatát a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozata keretén belül mutathattuk be, 2021. október 13-án.

A program online formában történt lebonyolításra, elsősorban általános iskolák számára.

A szakmai bemutatót Öreg István intézményvezető nyitotta meg, bemutatva az intézményünket. Petrovszkiné Forgó Edit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa is köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően Tóth Olivér testnevelő-edző mutatta be intézményi jó gyakorlattá vált mesterprogramját. Reprezentatív előadásában egy olyan egyedi innovációt ismertetett meg az érdeklődőkkel, amely középpontjában a játékoktatás áll. A diákok a testnevelés órákon a játékok komplex képességfejlesztő hatásának bűvöletében játszva tanulnak, fejlődnek. A fejlődés alátámasztása valid mérési eredmények segítségével történt. A pedagógus bemutatta a kerettantervekhez igazodó tervezési dokumentációit, a program gyakorlati megvalósulását, tematikus videofelvételekkel illusztrálva.

Az előadást követően lehetőséget biztosítottunk a véleményezésre, szakmai beszélgetésre.

Összességében elmondható, hogy a szakmai délután jó hangulatban, sikerrel zárult.

A program sikerességét, szervezettségét, tartalmát, eredményességét a 4,99-es elégedettségi átlagmutató is bizonyítja, amely 24 résztvevő véleményét tükrözi.

Számos pozitív tapasztalatot osztottak meg a résztvevők mindkét programmal kapcsolatban.

Többen kiemelték, hogy tartalmas, gyakorlati elemekben bővelkedő előadást láttak, gazdag játékválasztékkal, ötletes, jól hasznosítható, kreatív feladatokkal.

Legtöbben Tóth Olivér testnevelő kolléga szakmai profizmusát emelték ki.

„Egy hatalmas szaktudással rendelkező, széles körű módszertani változatosságot, új tanulásszervezési eljárásokat, módszereket, munkaformákat felsorakoztató, ízig-vérig pedagógust hallgathattunk. Kiemelkedő az a pedagógiai innovativitás, mely a játékok sokaságával hozzájárul a testnevelés megszerettetéséhez, a játszva tanuláshoz, ezáltal a különböző képességek fejlesztéséhez. Egy ilyen kolléga büszkeség, a Mezőberényi Általános Iskolának.”(egy résztvevő véleménynyilvánítása)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Pálföldi Szilvia

bázisintézményi koordinátor

Ezek a visszajelzések számunkra nagyon fontosak. Megerősítenek abban, hogy jó gyakorlataink érdemesek arra, hogy az iskolán kívüli tudásmegosztás, a hálózati tanulás elemei legyenek.

. mai.mezobereny.hu