^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Pályaorientációs nap Bélmegyeren

2021. október 19-én pályaorientációs nap volt az iskolában. Látogatást tettünk a faüzembe, ahol több tanulónk hozzátartozója dolgozik. A telepen raklapokat készítenek hazai és külföldi vállalatok számára kézi vezérlésű és automata gépsorokon. Mindenkit ámulatba ejtett a szegelő robot és szeget belövő pisztoly. Ott tartózkodásunk alatt éppen kamionba rakodott a targonca. Sétánkat a falu szélén folytatva vadászokkal találkoztunk. Az autó platóján két elejtett dámszarvas feküdt, melyeket sikerült alaposan szemügyre venni. Ezt követően osztályunk ikerpárjának nagyszüleihez érkeztünk, ahol egy remek óra alatt a sertéstenyésztés mozzanataival ismerkedtünk. A családtól megtudtuk, hogy a két veres disznóból - „Piroskából” és „Gazsiból”- karácsonyra készülnek a finomságok. Kedves vendéglátóinknál csemegeszőlőt is szemezgethettünk.A visszafelé tartó utunkon a rend őre faggatta a gyerekeket a kerékpár tartozékairól.

Az iskolába érkezve összegeztük a nap programját. A körbálákon történő szaladgálás mindenkiben kellemes emléket hagyott. Köszönöm minden érintettnek a mai nap nyújtotta élményeket.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu