^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Ősz évszaknap

2021. október 20-án az alsó tagozatos tanulók nagy örömére megrendeztük az ősz évszaknapot, amely az Évszaknapok című bázisintézményi jó gyakorlataink egyik témanapja.

A megnyitóra a sportcsarnokban gyülekeztek az osztályok. Évfolyamonként az évszakokra jellemző színekbe öltöztek a gyerekek és a tanító nénik. Közösen énekeltük A négy vándor jár körbe, körbe című dalt, s közben az osztályok egymáshoz csatlakozva jelenítették meg az évszakok vándorlását.

Ezen a napon sem maradtak el a mozgásos játékok. Váltóversenyeken mutatták meg gyorsaságukat, ügyességüket a gyerekek, miközben gesztenyét gyűjtöttek, futottak, ugráltak.

 A tanító nénik nagyon érdekes feladatokkal készültek a mai napra. Az ősz egyik finom csemegéjét, a dióval töltött sült almát készítették el a másodikosok. Gesztenyékkel, kukoricával formázták meg a 3 számot matematika órán az elsősök. Népszokásokkal ismerkedtek a harmadikosok és a negyedikesek. Az idekapcsolódó feladatokat, rejtvényeket csoportokban, párokban oldották meg.

A kézműves foglalkozásokon pedig gyönyörű díszek kerültek ki a gyerekek kezei közül. Termésekkel kirakott képeket, őszi levélkoszorút, gyümölcsöt, baglyot készítettek a gyerekek.

A nap zárásaként a minden osztály megmutatta a többieknek az elkészült alkotásaikat. Az alsó tagozatos gyerekekből alakult énekkar őszi népdalcsokorral kedveskedett a többieknek.

Élményekkel gazdagodva, vidáman telt ez a nap.              

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Osváth Erzsébet: Jött őszanyó hideg széllel:

 

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu