^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Ősz évszaknap

2021. október 20-án az alsó tagozatos tanulók nagy örömére megrendeztük az ősz évszaknapot, amely az Évszaknapok című bázisintézményi jó gyakorlataink egyik témanapja.

A megnyitóra a sportcsarnokban gyülekeztek az osztályok. Évfolyamonként az évszakokra jellemző színekbe öltöztek a gyerekek és a tanító nénik. Közösen énekeltük A négy vándor jár körbe, körbe című dalt, s közben az osztályok egymáshoz csatlakozva jelenítették meg az évszakok vándorlását.

Ezen a napon sem maradtak el a mozgásos játékok. Váltóversenyeken mutatták meg gyorsaságukat, ügyességüket a gyerekek, miközben gesztenyét gyűjtöttek, futottak, ugráltak.

 A tanító nénik nagyon érdekes feladatokkal készültek a mai napra. Az ősz egyik finom csemegéjét, a dióval töltött sült almát készítették el a másodikosok. Gesztenyékkel, kukoricával formázták meg a 3 számot matematika órán az elsősök. Népszokásokkal ismerkedtek a harmadikosok és a negyedikesek. Az idekapcsolódó feladatokat, rejtvényeket csoportokban, párokban oldották meg.

A kézműves foglalkozásokon pedig gyönyörű díszek kerültek ki a gyerekek kezei közül. Termésekkel kirakott képeket, őszi levélkoszorút, gyümölcsöt, baglyot készítettek a gyerekek.

A nap zárásaként a minden osztály megmutatta a többieknek az elkészült alkotásaikat. Az alsó tagozatos gyerekekből alakult énekkar őszi népdalcsokorral kedveskedett a többieknek.

Élményekkel gazdagodva, vidáman telt ez a nap.              

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Osváth Erzsébet: Jött őszanyó hideg széllel:

 

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu