^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

6. e PON

Ezt a szép napsütéses reggelt úszással kezdtük a békési uszodában az 5.c osztállyal együtt. Már itt is a lehetséges szakmákra összpontosítottunk, hogy ki mit dolgozik, mi lehet a feladata, milyen végzettség kell hozzá. Az osztályfőnöki órán már beszélgettünk a nap forgatókönyvének várható témáiról, eseményeiről.

Tízórai után az iskolában vendégeskedő középiskolák bemutatóiból kaptunk némi ízelítőt. A „Mesterépítők” Lego készleteivel változatosan, egy-egy szakma modelljét építették meg, készítették el a tanulók kiscsoportos foglalkozás keretében.

Szorgos kezek és mosolygós arcok bizonyították azt, hogy hasznosan telt a nap.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ignácz Ágnes

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu