^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mindennapjaink a környezettudatosság jegyében

Kulturális Napok Rajzpályázat

Idén Mindennapjaink a környezettudatosság jegyében címet kapta a pályázat. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen módon figyelnek a tanulók a környezetre, mit szoktak tenni azért, hogy megvédjék a Földet.

A természeti környezet iránti aggodalom, a meglévő értékeink megőrzése iránti igény nem új dolog az életünkben, mégsem tudjuk pontosan, hogy hogyan is kellene jól csinálni. Egy biztos, kiskorban el kell kezdenünk védeni a Földet! Ezért is foglalkoztunk, foglalkoztak a témával. A környezettudatosságban az a jó, hogy már néhány egyszerű lépéssel sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért. Ha még ez sem elég, egyúttal kellemesebbé és szebbé is tehetjük az életet.

Láttuk, hogy ezt a diákok is tudják már. Remek munkák készültek, rengeteg kreatív ötlettel találkozhattunk. Voltak napelemes házak, szelektív hulladékgyűjtők, vászon bevásárlótáskák, veteményeskertek, jó és rossz jövőképek és még sorolhatnám. Egy biztos. Mindannyian egyetérttettek abban, hogy óvni kell a környezetünket.

Ezúton köszönöm a felkészítő pedagógusoknak és tanulóknak a sok szép elkészített művet.

1-2 évfolyamon a díjazások a következők:

Különdíj: Márta Gréta, 2. a-c

III. helyezett: Plavecz Gréta, 1.c

II. helyezett: Tánczos Panna Edit, 2. c

I. helyezett: Vágvölgyi Fruzsina Léna, 2.a-c

 

3-4. évfolyamon

Különdíj: Eszenyi Réka Kata, 3.c

III. helyezett: Török Nelli, 4.c

II. helyezett: Somlyai Hanna, 4.a osztály

I. helyezett: Károlyi Bianka, 4.c

Gratulálunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Geréd Erzsébet, Kecskeméti Ildikó

tanító nénik

 

. mai.mezobereny.hu