^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Kupak és elemgyűjtési akció

  Szeretnél Te is környezettudatosabban élni?
  Bővebben...
 • 2 Márton napi témahét

  Ha november, akkor Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2021

  Intézményünkben már ötödik éve minden tanévben szépíró versenyre invitáljuk fejlesztő foglalkozásra járó tanulóinkat. Erre most a november 15-23. közötti időszakban került sor. Az idén Csukás István, K. László Szilvia, Romhányi József gondűző, tréfás verseiből válogattunk másolni valót. Kihívás volt ez a javából, mert nemcsak kézügyességre, de koncentrált figyelemre, kitartásra is szükség volt a feladat teljesítéséhez.
  Bővebben...
 • 4 Szülői tájékoztató

  Szülői tájékoztató
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Márton napi témahét

Ha november, akkor Márton napja.

Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei.

Iskolánkban már évek óta kiemelten foglalkozunk ezzel a jeles nappal. A Márton témahét keretén belül a tanulók megismerkednek Szent Márton legendájával, a Márton-napi népszokásokkal, hagyományokkal és az időjárási megfigyelésekkel, jóslatokkal.

A hagyományőrzés elengedhetetlen része a lampionok készítése, melyet kimeríthetetlen kreativitással, ötletetekkel készítenek el a gyerekek. Ezen kívül nem maradnak el az ablakok dekorációi és az asztali díszek sem.

A Márton nap zárása a Márton napi felvonulás, amely egy régóta kialakult szép hagyomány a városban, hogy az elkészített lámpásokkal az óvodás és általános iskolás tanulók szüleikkel, nagyszüleikkel, tanáraikkal végig vonulnak a kijelölt útszakaszon énekelve a megtanult Márton naphoz kapcsolódó dalokat.

Köszönet ezért a szervezőknek, a szülőknek a program megvalósításához nyújtott segítségükért. 

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Bécsi Erika

. mai.mezobereny.hu