^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági témahét az 5-8. évfolyamon

Természettudományi és környezetvédelmi munkaközösség

A 2021-2022-es tanévben ismét elérkezett a fenntarthatósági témahét ideje. Április 25-29 között kiemelten foglalkoztunk a környezetvédelem témájával többféle tanórán különböző témákban. A Mobil-élet című tanórán először egy előadást hallgathattunk meg a tanulókkal a mobiltelefonok kapcsán. Ebben a témában először egy kis történeti áttekintés volt, majd a mobiltelefonok felépítéséről beszélgettek a tanulók.

Bővebben>>


Fenntarthatósági témahét iskolánk 1-4. évfolyamán

1-2. évfolyam

A héten mindennap foglalkoztunk kicsit a témával. Megbeszéltük a fenntarthatóság fogalmát, és azt, hogy mi hogyan óvhatjuk a Földünket. Beszélgető körben több témát érintettünk, vizek tisztasága, tiszta levegő fontossága, hulladékkezelés, energiatakarékosságra való figyelem, egészséges táplálkozás,  természeti értékeink megóvása.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu