^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatóság az 1. és 2. évfolyamon

2023. április 24-28. között a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódva iskolánk 1-2 osztályos tanulói játékos tevékenységek, szórakoztató, elgondolkodtató feladatok megoldásával igyekeztek egy-egy kiemelt témában elmélyülni. Az 1. c osztály a témahét elindításához egy kisfilmet nézett meg, segítségével megbeszélték, mi az a 10 dolog, amit a szüleik segítségével akár a gyerekek is megtehetnek a Föld védelmének érdekében.

Bővebben>>


Fenntarthatósági témahét a 3. és 4. évfolyamon

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói is részt vettek a Fenntarthatósági témahét programsorozatában. Mindkét évfolyamon a témát bemutató, további ismeretet adó beszélgetések, oktató filmek segítettek az eddigi tudásuk bővítésében, környezettudatos gyakorlatok, szokások kialakításában. A 3. a-c osztály egy taktilis érzékelésüket fejlesztő kis " szőnyeget " készített egy hatalmas kartondobozra, műanyag kupak, faágak, befőttes üveg teteje, mosogatószivacs, már nem használt műanyag játék felhasználásával. Napköziben földgömböt készítettek.

Bővebben>>


Fenntarthatóság és környezettudatosság témahét Bélmegyeren

A fenntartható fejlődést a Környezet és Fejlődés Világbizottságának 1987. évi, „Közös jövőnk” című Brundtland-jelentésében a következőképpen fogalmazták meg: „A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket.” Az újrahasznosítás jegyében a témahét minden napján a korábban összegyűjtött termések és termésrészek felhasználásával készültek apró állatok, játékok. A gyerekek lelkesen színeztek, ragasztottak, nyírtak, faragtak. A munkadarabok elkészítése közben vidám perceket, jókedvű órákat töltöttünk együtt. 

Bővebben>>


Értékeink a fenntarthatósági témahét kapcsán

Ahhoz, hogy a környezetünket fenntarthatóvá tegyük, nem elég a szemetet szelektálni, a megújuló energiaforrásokra támaszkodni, és nem elég csak beszélni róla. Fontos, hogy minden erre irányuló program, tanulás élményeken alapuljon. Így a 8. a osztály német órán igyekezett a német nyelvet ötvözni olyan tevékenységekkel, melyek szokássá alakulhatnak életükben, és a fenttarthatóságot is támogatják.

Bővebben>>


Április 22. Föld napja

Alsó tagozatos gyermekek tevékenysége

Földünk "egészsége" érdekében mit tehetünk? Rengeteget! Elsősorban felhívjuk a gyerekek figyelmét a Föld védelmének fontosságára. Az alsó tagozatosok sokat beszélgettek bolygónkról, az élőlényekről, arról hogy miért fontos feladatunk védeni és óvni a Földet. Mi az, ami hasznos a számára és mi az, ami rombolja, károsítja.  Azt is megfigyelték, hogyan, merre mozog.

Bővebben>>


A Föld napja Bélmegyeren

A bélmegyeri alsó tagozatos gyerekek e nevezetes áprilisi nap feladatait a méhek és a Föld köré csoportosították. Elsőként összekevert betűsorból összetett szavakat kerestek, melyeknek elő- vagy utótagja a föld volt. A 12 helyes megoldással mondatokat alkottak. „A méhek világa” című elgondolkodtató film megtekintése után megbeszélték, miért nélkülözhetetlenek a szorgos kis rovarok.

Bővebben>>


FÖLD NAPJA A 4. C OSZTÁLYBAN

A Föld napját az egész világon április 22-én ünnepeljük. Az osztály életét, mindennapjait áthatja a környezeti nevelés szellemisége, ezért ebből az alkalomból a 4. c osztály tanulói zöldbe öltöztek (azonosulva a nyiladozó természettel) és a Ligetben megfigyeléseket végeztek és fákat öleltek.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu