^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági témahét

Természettudományi és környezetvédelmi munkaközösség

A 2020-2021-es tanévben online keretek között zajlott a Fenntarthatósági témahét április 19-23 között. Munkaközösségünk különböző lehetőségeket kihasználva több oldalról, változatosan közelítette meg a témát. Kihasználtuk tanított tantárgyainak különböző lehetőségeit. A földrajz tantárgy aktuális témái: adott földrészek gazdasága, ipara, bányászata találkoztak a témahét témáival.

Bővebben>>


Fenntarthatósági témahét – osztályfőnöki órán

Az osztályfőnöki órák környezeti nevelés célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése, a természetet, az épített és társadalmi környezetet, az embert tisztelő szokásrendszer érzelmi, értelmi, esztétikai és erkölcsi megalapozása. Sajnos a helyzetre tekintettel nem tudták az osztályok a hagyományos keretek között a különböző feladatoknak eleget tenni, ezért online formában próbáltak hangsúlyt fektetni a fenntarthatósági témahétre.

Bővebben>>


Iskolánk alsó tagozatán az idén is nagy siker volt a Fenntarthatósági Témahét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2021. április 19-23. között hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A fenntarthatóságot több szempontból is meg lehet közelíteni, ezért minden évben kiválasztanak három témát, amelyet körbejárnak. Ezúttal az erdő, mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek című témakör került előtérbe. Iskolánk alsó tagozata is csatlakozott a programhoz.

Bővebben>>


A Társadalomtudományi, nyelvi és művészeti munkaközösség

 Fenntarthatósági témahéten

végzett munkája

Április 19-23-ig rendezték meg az idei Fenntarthatósági témahetet, melybe munkaközösségünk minden tagja, minden csoporttal részt vett. Természetesen ezt a munkát is, mint mindent az elmúlt hetekben, csak online kereteken belül tudtuk megszervezni. Tanulóink aktívan vettek részt a munkaközösség által felkínált programokban, lehetőségekben, átérezve a téma komolyságát. Érdeklődéssel és lelkesedéssel végezték el az egyes feladatokat, kapcsolódtak be a beszélgetésbe.

Bővebben>>


Fenntarthatósági témahét 2021.

Testnevelés munkaközösség

Munkaközösségünk – alkalmazkodva a jelenlegi oktatási formákhoz – részt vett a Fenntarthatósági témahét megvalósításában. Az alsó tagozaton a tanórákon a testnevelők szervezésében szelektív hulladékgyűjtő játékot játszottak a tanulók. Tisztázták a szelektív hulladékgyűjtés fogalmát, és a szemetet ennek megfelelően a különböző színű kukákba gyűjtötték. A gyerekeknek nagyon tetszett a feladat, aktívan vettek részt a megvalósításában.

Bővebben>>

. mai.mezobereny.hu